Τρίτη, Αυγούστου 01, 2006

Καλό μήνα σας είπα;

Όχι ε; Σας λέω τώρα!
Αν αληθεύει αυτό που λένε ότι αν πάει στραβά η πρώτη του μηνός σου πάει και όλος ο μήνας ζήτω που καήκαμε…

Σηκώνομαι το πρωί κι εγώ να πάω πριν τη δουλειά στο ΙΚΑ της περιοχής μου σκεπτόμενη ότι κάποια μαλακία θα παίξει και ότι θα πρέπει να τρέχω δεξιά κι αριστερά (όπως γίνεται συνήθως με τις Ελληνικές Δημόσιες υπηρεσίες) και θα μου πάρει καμιά βδομάδα (στην καλύτερη) να ξεμπερδέψω. Το ΙΚΑ όμως με διέψευσε, παρότι έλειπαν περίπου οι μισοί υπάλληλοι, και τελείωσα τη δουλειά μου αυθημερόν.

Χαρούμενη κι εγώ που ξεκίνησε καλά η μέρα, κατέβηκα κέντρο για να πάρω το μετρό να πάω στη δουλειά μου. Ότι έχω κατεβεί τις σκάλες του μετρό και μου ξεκολλάει το παπούτσι (σαγιοναρέ στυλ, ξεκόλλησε το κομμάτι που μπαίνει ανάμεσα στα δάχτυλα και ουσιαστικά «κρατάει» όλο το παπούτσι, οι γυναίκες σίγουρα καταλαβαίνουνε τι εννοώ). Ανεβαίνω τις σκάλες (ευτυχώς δούλευαν οι κυλιόμενες, το μισό καιρό είναι χαλασμένες) και σέρνομαι μέχρι το κοντινότερο «τακούνι εξπρές». Ο κυριούλης απεφάνθη ότι το υπόδημα δε φτιάχνεται και να ψωνίσω ένα ζευγάρι παπούτσια δείχνοντάς μου με νόημα τον τοίχο όπου κρέμονταν κάτι αδιάφορα έως ελεεινά ζευγάρια. Χα! Βγαίνω έξω λοιπόν σέρνοντας το αριστερό μου πόδι όπως έκανε ο Κέβιν Σπέισι στους «Συνήθεις Υπόπτους». Το γαμάτο ήταν όταν προσπάθησα να περάσω το δρόμο, είχε ανάψει πράσινο για τους πεζούς, κόκκινο για τους πεζούς κι εγώ ήμουν ακόμα στη μέση.

Το καλό ήταν ότι ήμουν σε δρόμο με πολλά παπουτσίδικα (Ιπποκράτους). Το κακό ήταν ότι δεν είχα μετρητά πάνω μου (και όχι, δεν έχω πιστωτική). Ωραία, πάμε στην κοντινότερη Εθνική να σηκώσουμε. Απόσταση τριών τετραγώνων την έκανα σε κανα εικοσάλεπτο. Φτάνω στο ΑΤΜ, βλέπω και στα 2 (είχε 2 μηχανήματα) το μήνυμα με το ανθρωπάκι που λυπάται να μας εξυπηρετήσει,λέει, αλλά θα είναι κοντά μας σε λίγο. Φορτώνανε τα μηχανάκια με λεφτά. Ωραία, λέω, θα περιμένουμε. Μετά από λίγο βγαίνει το παλικάρι της εταιρείας security, βάζει μέσα μία κάρτα, πληκτρολογεί τα ποσά αλλά το ΑΤΜ αρνιότανε να ακούσει. Ξαναμπαίνει μέσα, κάτι κάνει και μετά από λίγο το ΑΤΜ βγάζει το πολυπόθητο μηνυματάκι «βάλτε την κάρτα σας». Με το που πάω να τη βάλω ξαναβγαίνει το ανθρωπάκι με το περίλυπο ύφος. Ξαναπεριμένω, τίποτα.

Δε γαμείς, λέω, θα πληρώσω με την cash card αφού μου έχουν πει ότι γίνεται. Πάω σε μαγαζί, βρίσκω κάτι συμπαθητικά παπουτσάκια, πάω να πληρώσω, τζίφος… Μου λέει η κοπέλα «βάζετε κωδικό για να χρησιμοποιήσετε την κάρτα;» (μπαρδόν; Όχι μαντάμ, τη βάζουμε στο ΑΤΜ κι αυτό μας ρωτάει απευθείας πόσα φράγκα θέλουμε). «Ναι», απαντάω. «Α, δε γίνεται τότε. Δεν έχω το κατάλληλο μηχάνημα για τέτοιου είδους πληρωμές». Τι να έκανα; Δε γινόταν να σέρνομαι σαν το σαλιγκάρι όλη μέρα. Τους λέω «θα σας αφήσω εδώ τα πράγματά μου και θα πάω με τα καινούρια παπούτσια να σηκώσω λεφτά». Ευτυχώς ήταν καλοί άνθρωποι και το δέχτηκαν. Πάω στο ΑΤΜ της Εθνικής, το ανθρωπάκι ήταν ακόμα εκεί, στενοχωρημένο.
Ξαφνικά τρώω αναλαμπή ότι έχω και την κάρτα ανάληψης της Εμπορικής μαζί μου (είδες, άμα αλλάζεις δουλειές εκτός από εμπειρίες αποκτάς και πολλές κάρτες ανάληψης). Πάω στο ΑΤΜ της Εμπορικής, συνειδητοποιώ ότι έχω ξεχάσει τον κωδικό μια και πλέον δεν πολυχρησιμοποιώ την κάρτα. Βάζω τον κωδικό λάθος μία, δύο φορές, μετά βγάζω την κάρτα γιατί στις 3 λάθος καίγεσαι. Το ξανακάνω. Ωρέ, κοίτα να δεις, εγώ που δεν έχω ξεχάσει ποτέ pin ή password… Παίρνω τηλέφωνο το καμάρι μου που ήταν σπίτι μου, παραδόξως βρίσκει απευθείας το χαρτάκι με τον κωδικό (για να βρεις οτιδήποτε εκεί πρέπει να έχεις ή γερά νεύρα ή πολλή υπομονή ή να διαθέτεις κληρονομικό χάρισμα). Βάζω τρίτη φορά την κάρτα, με το σωστό pin αυτή τη φορά και μου λέει «Βάλατε 3 φορές λάθος κωδικό. Η κάρτα σας κρατήθηκε». Τώρα το θυμήθηκες μωρή μαλακία; Τόση ώρα δεν έβαζα λάθος pin; Γιατί αν μετράει τις φορές που βάζεις την κάρτα, την είχα βάλει 2 φορές άρα τώρα ήταν η τρίτη. Αν μετράει το σύνολο, είχα ήδη βάλει 4 φορές το pin, ας το θυμόταν νωρίτερα.

Μου λέει μια κυριούλα από πίσω «Πήγαινε μέσα και ζήτα τη». Πάω μέσα, άδεια η τράπεζα, λέω ρε παιδιά βοηθήστε με, μου έχουν συμβεί ένα σωρό αναποδιές από το πρωί, το και το, δώστε μου τουλάχιστον την κάρτα μου, έχω το σωστό pin τώρα…
Για να πάρω τη μεγαλόπρεπη απάντηση «Δυστυχώς δεν μπορούμε. Η Εμπορική έχει απεργία σήμερα και αύριο»
(!!!)

9 Comments:

At 1/8/06 10:32 μ.μ., Blogger kaltsovrako said...

Tί το θές και βγαίνεις από το σπίτι, κοπέλα μου; Θα μας πέσει κανένα αεροπλάνο στο κεφάλι, με σένα έξω!


Welcome back.

;))))))))

(Ρύθμισε το please, να μπορούν να σχολιάζουν και άλλοι εκτός από blogers του blogspot)

 
At 2/8/06 10:19 π.μ., Blogger Star bEllas said...

Η επιθυμία σας εξετελέσθη στρατηγέ μου ;).

Μήπως να αρχίσω να κυκλοφορώ με λαγοπόδαρα;;;

 
At 2/8/06 1:44 μ.μ., Blogger Chrisa said...

Καλέ τι έπαθες στα καλά καθούμενα!!! Πω-πω αναποδιές μέσα σε λίγη ώρα!!! Τι να πω!!!!

 
At 3/8/06 9:18 μ.μ., Blogger vasvoe said...

δεν γίενται να σηκώσεις λεφτά με τη κάρτα από τον γκισέ;

 
At 20/8/06 3:10 π.μ., Blogger No Way Out said...

Τη συνέχεια δεν μας είπες! Πώς στο καλό πλήρωσες τελικά? Η ήρθε κάποιος να σε πάρει??

 
At 10/10/06 12:16 μ.μ., Blogger Τυπος Νυχτερινος said...

Και η απεργία τους εμπόδιζε να κουνήσουν τον κώλο τους και να σου απεγκλωβίσουν την καρτούλα απ' το ρημαδοειτιέμ;
γμτ

 
At 28/10/06 1:40 π.μ., Blogger Star bEllas said...

Εχμ... Θα 'πρεπε να κάνω ότι δεν είδα την ερώτηση της no way out γιατί θα εκτεθώ αλλά δε γαμείς... Λοιπόν είχα και κάρτα ανάληψης της Εθνικής μαζί μου αλλά επειδή το θεωρώ κοροϊδία να πληρώνεις 3 ευρά στο Δία κάθε φορά ήθελα να χρησιμοποιήσω την κάρτα της Εθνικής στο υποκατάστημα της Εθνικής και την κάρτα της Εμπορικής στο αντίστοιχο υποκατάστημα. Τελικά έτσι όπως τα κατάφερα και τα νεύρα μου έσπασα (εκτός από το κορδόνι) και τα κερατιάτικα πλήρωσα!!!

Ο Μέρφυ με προτιμάει, το έχει αποδείξει και άλλες φορές...

Στην αρχή όταν τα έλεγα στον Estarian δε με πίστευε. Πλέον, 1 χρόνο μετά με φωνάζει "Μητσοτάκη"...

 
At 3/3/07 3:58 π.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

Very cool design! Useful information. Go on! Audio cabinet roll top Proactiv reveiws Gmc jimmy timing specs bontril+for+sale effexor withdrawal time Erectile dysfunction premature ejaculation impotence Non-inverted projector ceiling mount Fretz's camping center Melodic hardcore music Acne vulgaris medications free closing cost refinance Accessory camping car vente Cheap florida motel By cod tramadol

 
At 25/7/09 2:38 μ.μ., Anonymous Ανώνυμος said...

成人網站,A片下載,日本AV,做愛,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說,一葉情貼圖片區,情趣用品,情趣,色情漫畫,情色網,情色a片,情色遊戲,85cc成人片,嘟嘟成人網,成人網站,18成人,成人影片,成人交友網,成人貼圖,成人圖片區,成人圖片,成人文章,成人小說,成人光碟,微風成人區,免費成人影片,成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home